A Europe Direct Győr-Moson-Sopron az Európai Bizottság 424 irodából álló nemzetközi információs hálózatának tagja. A tájékoztató központ Győr-Moson-Sopron váregyében 2000-ben alakult, melyet azóta is a Győr-Moson-Sopron Vármegye Önkormányzata működtet az Európai Bizottság társfinanszírozásával.

Feladatai közé tartozik a lakosság teljes körű, naprakész és hiteles tájékoztatása Magyarország európai uniós tagságáról, az Európai Unió működéséről, az EU szakpolitikáiról. Munkatársai magánszemélyeknek, civil szervezeteknek és vállalkozásoknak, diákoknak, munkavállalóknak és utazóknak nyújtanak segítsége politikai, társadalmi, oktatási és kulturális kérdésekben.

Az iroda a személyes és online ügyfélszolgálati tevékenység mellett számos programot – szakmai konferenciát, információs napot, EU-tanórát, versenyeket, stb. – kínál az érdeklődők számára. A nehezebben elérhető célcsoportok megszólítása érdekében az iroda munkatársai kitelepülnek különféle rendezvényekre, ahol az érdeklődők feltehetik kérdéseiket, illetve ingyenes információs anyaghoz juthatnak.

Elérhetőség: 9021 Győr, Városház tér 3.
Tel.: +36 20 2777 996
E-mail: gyms@europedirect.hu

Közösségi oldalunk:
https://facebook.com/europedirectgyms